Stutteri Linnerup Skovgaard

Velkommen til Stutteri Linnerup Skovgaard

VORES HINGSTE ER WFFS NEGATIVE

Vi har netop fået de sidste svar på at alle vores aktive avlshingste alle er testet negative for WFFS og det er vi naturligvis rigtig glade for.

Følgende hingste er testet og med negativt svar:

  • Lionell DVH 571
  • Kvolsbæk’s Amazing Aqua
  • Opál
  • Moelleaaens Golden Spirit
  • Moelleaaens Golden Bahama

Hvad er WFFS?

Føl med Warmblood Fragile Foal Syndrome bliver født for tidligt, svage, ude af stand til at rejse sig og/eller med abnormaliteter i specielt huden, så de må aflives få dage efter fødslen.
Tilstanden skyldes et såkaldt vigende gen. Det betyder, at føllet skal have det fra både moderen og faderen for at sygdommen kommer til udtryk. Omvendt kan en hest, der kun bærer genet fra en af sine forældre arve det videre til sine afkom uden selv at have sygdommen. Hvis både hingsten og hoppen er bærere af genet, vil der være 25 % chance for at få et føl med sygdommen, ligesom der vil være 50 % chance for at få et afkom der bærer genet uden sygdom og 25 % chance for at få et afkom der ikke bærer genet for sygdommen. I det tilfælde at kun en af forældrene er bærere af genet for WFFS vil ingen af afkommene få sygdommen i udbrud, men 50 % af de fødte føl vil være bærere af genet.
I princippet kan man avle på en bærer af genet uden risiko for sygdom, hvis bare man sørger for at krydse, med en forælder der ikke er bærer af genet. Man vil dog på langt sigt sprede genet i racen, da 50 % af føllene vil være skjulte bærere af genet uden at udvise sygdom.

 

Flere gode ungdyr og avlsdyr sælges.

Her avles heste af primært af racen Dansk Varmblod – Der avles tillige et meget begrænset antal med forskellige smukke crembærende farvenuancer i guldskær. 

Øvrige avlsmål er at begrænse forekomst af OCD og andre arvelige skavanker både på avlsdyr og ridedyr, at avle nogle robuste holdbare ride- og avlsdyr.
Og at samtlige avlsdyr i stalden efterhånden deltager i diverse kvalitetsafprøvning, der tilbydes.

 

Henvendelse på tlf. 21700006 vedr. føl og opdræt.